Informatiemap

Toegangsbrug naar de Floriade geopend

9 maart 2012

Vrijdag 9 maart, is de toegangsbrug  naar de Floriade over de A73 officieel geopend. Onder grote belangstelling van genodigden en pers werd de brug geopend voor de eerste gezamenlijke “walk over”. Met de symbolische ingebruikname van de brug is de regio weer een stap dichter bij de opening van de Floriade op 5 april en de realisatie van het blijvende business park Venlo GreenPark.


Op Fresh Park Venlo is op 9 maart de voetgangersbrug tussen Venlo GreenPark en Fresh Park Venlo geopend.  WethouderSatijn, voorzitter van het Dagelijks Bestuur van Venlo GreenPark en de heer Reisingen van Stimulus, openden de brug met het doorknippen van een banner, waarmee twee brugwachters de brug afschermden. Na speeches van de heer Beck (directeur Floriade), de heer Linssen (directeur Venlo GreenPark) en de directie van Ballast Nedam Infra Zuid Oost, leidden twee bloemenmeisjes de groep via een bloemenpad naar de brug voor de eerste “walk over”.
 

Verbinding
Deze brug vormt de exclusieve hoofdtoegang tot het Floriadeterrein. Alle bezoekers van de Floriade zullen via deze brug het Floriadeterrein bereiken. Na de Floriade is de brug de verbinding tussen Venlo GreenPark en Fresh Park Venlo. De brug vormt een fysieke verbinding tussen de twee parken, maar staat ook voor de verbinding tussen kennis & innovatie en verwerken & vermarkten van “food, fresh en flowers”.  Na de Floriade is de brug openbaar toegankelijk voor voetgangers en fietsers door een aansluiting op het regionale fietsnet en diverse wandelroutes.


Unieke brug
De stalen brug van 120 meter lang, met een overspanning van 60 meter en een gewicht van 154 ton, is uniek in Nederland, omdat er sprake is van een hoofdoverspanning zonder tussensteunpunt. Ballast Nedam verzorgde de bouw en uitvoering van de brug. Het ontwerp is afkomstig van Edwin Megens van Movares, in samenwerking met Gerard Extra Architect. Bij het ontwerp is maximaal rekening gehouden met duurzaamheids- en C2C-principes. Het gebruikte materiaal (staal, hout, beton en kunststof) is volledig recyclebaar. De wanden van de onderdoorgang naar de brug zijn gemaakt met het ter plaatse aanwezige bodemmateriaal (betonietwanden). 
 

De brug is gerealiseerd in opdracht van Venlo GreenPark en is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling in het kader van OP-Zuid.
 

‹ Terug naar het nieuwsoverzicht