Informatiemap

Enexis geeft opdracht voor derde gebouw Floriade

23 december 2010

Eerste ontwerpen duurzaam Regiokantoor gepresenteerd.

Onder grote belangstelling werd vandaag tijdens een persconferentie in het Greenporthuis te Venlo de aankoopovereenkomst ondertekend tussen Enexis en Venlo GreenPark. Enexis is hiermee de derde partij die zich permanent vestigt op Venlo GreenPark. Dhr. René Pruijssers, Directeur Commercie van Enexis licht toe: 'We waren op zoek naar een goede locatie waar we kantoor en logistiek kunnen combineren. Het 'groene' Venlo GreenPark is hiervoor uitermate geschikt, gevestigd in het logistieke hart van Zuid-Nederland en passend bij ons gedachtegoed om een duurzaam kantoor te realiseren'.

Het ontwerp van het nieuwe Regiokantoor van Enexis is dan ook geheel duurzaam en zal minimaal net zoveel energie gaan opwekken als dat het gebruikt. Het kantoor is ontworpen met drie speerpunten als uitgangspunt: Eneflex: het nieuwe werken, energieneutraliteit en de combinatie van kantoor en logistiek. 'Er wordt een aantrekkelijke, ergonomische en veilige omgeving gecreëerd waarbij keuzevrijheid ontstaat in tijd, plaats en werkwijze. Op deze manier vergroten we de flexibiliteit van onze organisatie en worden ruimten efficiënter benut waardoor kosten dalen', aldus dhr. René Pruijssers.

Dhr. Mark Verheijen, voorzitter Dagelijks Bestuur Venlo GreenPark en wethouder gemeente Venlo geeft aan dat de vestiging van dit Regiokantoor als derde permanent gebouw een stimulans is voor de economie van de gehele Regio Venlo. De komst van dit duurzame Regiokantoor op Venlo GreenPark toont dat Venlo GreenPark voor het bedrijfsleven een ideale vestigingslocatie is om duurzaam te bouwen in het midden van de economische groeiregio Greenport Venlo. Met een totale oppervlakte van 66 hectare waarvan 40 hectare bebouwd mag worden zijn er voor bedrijven en organisaties nog voldoende mogelijkheden om zich ook te vestigen op dit duurzame en groene bedrijvenpark in de bloeiende Greenport regio.

Het gebouw, waarmee een investering gemoeid is van 12,1 miljoen euro, is gesitueerd aan de Heierkerkweg in het noordelijke gedeelte van Venlo GreenPark. Deze maand start de bouw en in maart 2012 wordt het gebouw opgeleverd en zullen de medewerkers vanuit de locatie in Maasbree verhuizen naar de nieuwe duurzame locatie in Venlo. In totaal is er plaats voor 125 FTE's. Het gebouw voorziet in kantoren, logistieke ruimten, opslag, een restaurant en een groene 'long'; een functionele groene binnentuin in het midden van het gebouw.

‹ Terug naar het nieuwsoverzicht