Informatiemap

Eerste deel Greenportlane geopend met nieuwe toegang naar Fresh Park Venlo

2 februari 2012

Dinsdag 31 januari 2012 heeft gedeputeerde Mark Verheijen samen met de wethouders Stephan Satijn en Jos Teeuwen van de gemeente Venlo en René Postulart, van Development Company Greenport Venlo, de openingshandeling verricht voor het eerste deel van de Greenportlane. Vanaf woensdagochtend 1 februari 05.00 uur kunnen de eerste auto’s rijden over de Greenportlane en is de nieuwe toegang naar Fresh Park Venlo open.

“De Greenportlane is een belangrijke ader voor de uitbreiding van economische activiteiten in de regio, waarvoor de Floriade 2012 het vliegwiel is.”, aldus gedeputeerde Economische Zaken Mark Verheijen. “Deze weg is niet alleen onmisbaar om binnenkort het verkeer van en naar de Floriade 2012 en de omliggende regio goed te laten verlopen, maar zeker ook voor de toekomstige ontwikkeling van het gebied. De weg zorgt ervoor dat al die bedrijven, bewoners én bezoekers nu, maar zeker ook in de toekomst de regio probleemloos kunnen bereiken.” 
Wethouder Economische Zaken Stephan Satijn van de gemeente Venlo: “Een uitstekende infrastructuur gecombineerd met de ligging maken de regio Venlo uniek en zeer aantrekkelijk voor nieuwe bedrijven om zich hier te vestigen. Ik ben er van overtuigd dat naast de A74 ook de Greenportlane een nieuwe impuls zal geven aan nieuwe bedrijvigheid en nieuwe werkgelegenheid in Klavertje 4.”

René Postulart directeur van Development Company Greenport Venlo: "Dankzij deze symbolische ingebruikname zijn we met de ontwikkeling van Greenport Venlo weer een stap dichterbij de daadwerkelijke realisatie gekomen. De Greenportlane vormt het hart van Greenport Venlo, en zal straks voor een goede ontsluiting van de verschillende bedrijventerreinen in dit gebied borg staan. Ik ben dan ook erg verheugd met het bereiken van deze mijlpaal in een voor deze regio en Greenport Venlo zo belangrijk jaar."

 

De Greenportlane is een nieuwe weg, die over het grondgebied gaat van de gemeenten Venlo en Horst aan de Maas. De weg met twee rijstroken in beide rijrichtingen zorgt voor een goede ontsluiting van het gebied Klavertje 4 waar onder de vlag van Greenport Venlo in de toekomst veel bedrijvigheid gepland is. Daarnaast levert de weg een belangrijke bijdrage aan de leefbaarheid en de verkeersveiligheid in de omliggende woonkernen.
De nieuwe rotonde die onderdeel uitmaakt van het zojuist geopende deel van de Greenportlane, vormt tevens de nieuwe toegang van Fresh Park Venlo. Hierdoor heeft Fresh Park Venlo nu een directe verbinding met de A73.

 

‹ Terug naar het nieuwsoverzicht