Informatiemap

Bouw fiets- en voetgangersverbinding loopt uit

Impressie fiets- en voetgangersverbinding
27 september 2011

De werkzaamheden rondom de fiets- en voetgangersverbinding zijn in volle gang. De doorgang onder de Venrayseweg is bijna gereed. De plaatsing van de fiets- en voetgangersbrug heeft echter een vertraging opgelopen van twee maanden. De fiets- en voetgangersverbinding vormt gedurende de Floriade 2012 de entree van het park voor de bezoekers van de Floriade.

De oorzaak van de vertraging is het faillissement van het ingenieursbureau dat de berekeningen voor de brug maakte. Het faillissement kwam onverwacht. Directeur Jan Linssen, Venlo GreenPark: 'We hebben de planning meteen aangepast. De brug zou in eerste instantie in december geplaatst worden, dit wordt nu februari. Om de brug tijdig op te kunnen leveren draaien we het proces nu gewoon om; eerst maken we de aansluitingen voor de brug in orde en dan pas plaatsen we de brug.'

De entreebrug is dus nog ruim op tijd voor de start Floriade gereed. Dat is voor de Floriade essentieel, want de brug vormt tijdens de wereld tuinbouw tentoonstelling de enige entree en tijdens topdagen komen er naar verwachting 30.000 bezoekers op een dag overheen. De bouw en uitvoering is in juli 2010 gegund aan Ballast Nedam. De brug is ontworpen door Edwin Megens van Movares, in samenwerking met Gerard Extra Architect.

‹ Terug naar het nieuwsoverzicht